

Pojemność (gram) | Cena (netto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|
Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, pomaga w jej utrzymaniu, jak również w utrzymaniu zdrowych kości.
Żelazo pomaga: w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych, w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie, w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, odgrywa rolę w procesie podziału komórek, a także przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Cynk pomaga: w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej, w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów, w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych, w prawidłowej syntezie DNA, w utrzymaniu prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych, w prawidłowej syntezie białka, w utrzymaniu zdrowych kości; pomaga zachować zdrowe włosy, paznokcie i skórę; pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu testosteronu we krwi, w utrzymaniu prawidłowego widzenia, w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk przyczynia się również: do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych, do utrzymania prawidłowego metabolizmu kwasów tłuszczowych jak i do utrzymania prawidłowego metabolizmu witaminy A. Minerał ten bierze także udział w procesie podziału komórek.
Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów oraz bierze udział w procesie podziału i specjalizacji komórek. Minerał ten pomaga: w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, w utrzymaniu prawidłowego przekaźnictwa nerwowego, a także w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych. Wapń przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi i do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Tiamina (witamina B1) pomaga: w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i serca, w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Ryboflawina (witamina B2) pomaga: w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych, w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, w utrzymaniu prawidłowego stanu czerwonych krwinek, w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, a także w utrzymaniu prawidłowego widzenia. Ryboflawina przyczynia się również do: utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, utrzymania prawidłowego metabolizmu żelaza oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Witamina B6 pomaga: w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych, w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Witamina ta przyczynia się też do: utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, do utrzymania prawidłowego metabolizmu białka i glikogenu, do regulacji aktywności hormonalnej oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Witamina B12 pomaga: w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych, w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek, w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Witamina ta przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, a także do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Odgrywa też rolę w procesie podziału komórek.
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Chlorella posiada niską zawartość sodu.
Składniki: 100 % Bio chlorella (Chlorella pyrenoidosa) mielona, z rozerwanymi ścianami komórkowymi.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: |
% RWS * |
Wartość energetyczna: | 1300 - 2000 kJ / 343 kcal | 17.2 % |
Tłuszcz: | 10 - 15 g | 14.3 - 21.4 % |
Węglowodany: | 17 - 22 g | 6.5 - 8.5 % |
Białko: | 50 - 60 g | 100 - 120 % |
Błonnik: | 10.0 - 15.0 g | - |
Średnia wartość witamin w | 100 g produktu: | % RWS * |
Witamina B1 (tiamina): | 1.0 - 3.0 mg | 90.9 - 272.7 % |
Witamina B2 (ryboflawina): | 3.0 - 6.0 mg | 214.3 - 428.6 % |
Witamina B3 (niacyna): | 20.0 - 30.0 mg | 125.0 - 187.5 % |
Witamina B6 (pirydoksyna): | 1.0 - 2.0 mg |
71.4 - 142.9 % |
Witamina B8 (inozytol): | 200 - 400 mg | - |
Witamina B9 (kwas foliowy): | 2.0 - 5.0 mg | 1.0 - 2.5 % |
Witamina B12 (kobolamina): | 0.3 - 0.4 mg | 12.0 - 16.0 |
Witamina K: | 0.2 - 0.4 mg | 0.3 - 0.5 % |
Średnia wartość minerałów w | 100 g produktu: | % RWS * |
Fosfor: | 900 - 1200 mg | 1500 % |
Potas: | 500 - 800 mg | 465 % |
Sód: | 50 - 80 mg | 41 % |
Wapń: | 40 - 80 mg | 5.0 - 10.0 % |
Magnez: | 10 - 20 mg | 2.7 - 5.3 % |
Miedź: | 1.0 - 3.0 mg | 100 - 300 % |
Żelazo: | 100 - 120 mg | 714.3 - 857.1 |
Mangan: | 1 - 5 mg | 50 - 250 % |
Cynk: | 20 - 25 mg | 200 - 250 % |
Selen: | 0.1 - 0.3 mg | 0.18 - 0.5 % |
Średnia wartość kwasów tłuszczowych w | 100 g produktu: |
% RWS * |
Kwas mirystynowy: | 0.01 - 0.03 g | - |
Kwas palmitynowy: | 2.0 - 2.5 g | - |
Kwas stearynowy: | 0.01 - 0.05 g | - |
Kwas oleinowy: | 0.1 - 0.2 g | - |
Kwas linolowy: | 0.75 - 1.2 g | - |
Kwas gamma-linolenowy | 1.00 - 1.5 g | - |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Propozycja spożycia: stosować 2 razy dziennie po 2 gramy, wymieszać w szklance wody.
Uwagi i zalecenia: produkt jest suplementem diety i nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga stosowania różnorodnej i zbilansowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Chiny