

Pojemność (gram) | Cena (netto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|
Agar agar jest oznaczony jako substancja żelująca E406.
Składniki: 100 % agar agar hiszpański (Gracelaria) mielony.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS* |
Wartość energetyczna: | 720 kJ / 172 kcal | 8.6 % |
Tłuszcz: | < 0.1 g | < 0.1 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0.014 g | 0.1 % |
Węglowodany: | 0.4 g | 0.2 % |
Błonnik: | 86 g | - |
Białko: | < 0.1 g | 0.2 % |
Sól: | 1.3 g | 21.7 % |
*RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: stosować do zagęszczania sosów, kremów, musów warzywnych oraz owocowych. Agar Agar jest zamiennikiem żelatyny.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.