

Pojemność (gram) | Cena (netto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|
Mleczko kokosowe posiada wiele właściwości, które mają pozytywny wpływ na organizm. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe zawarte w mleku kokosowym są wykorzystywane w organizmie jako źródło energii, podobnie jak węglowodany, lecz w przeciwieństwie do nich nie podnoszą poziomu insuliny oraz cukru we krwi. Kwas laurynowy zawarty w kwasie tłuszczowym działa pozytywnie na enzym 5-alfa reduktazy, który odpowiada za przerost prostaty oraz łysienie typu męskiego. Kwas kaprylowy i laurynowy mają działanie antybakteryjne, antygrzybiczne oraz antyalergiczne.
Żywność liofilizowana - woda jest usuwana z surowca poprzez użycie ujemnej temperatury oraz odpowiedniego ciśnienia. Pozbywa się około 96% wody z produktu, jednocześnie zachowując wszystkie właściwości odżywcze.
Bio mleko kokosowe liofilizowane to idealny dodatek do zup, sosów, napojów (własnych kompozycji), deserów oraz dań kuchni azjatyckiej.
Skladniki: 100 % Bio mleczko kokosowe, liofilizowane.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: |
Wartość energetyczna: | 2849 kJ / 690 kcal |
Tłuszcz: | 63 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone: | 59 g |
Węglowodany: | 11 g |
- w tym cukry: | 7,1 g |
Białko: | 17 g |
Błonnik: | 5 g |
Sól: | 0,06 g |
Propozycja spożycia: stosować jako dodatek do potraw azjatyckich, shake'ów, ciast/deserów, oraz innych wymyślnych kompozycji.