Olej Kokosowy BIO bezzapachowy cena sklep
  • Olej Kokosowy BIO bezzapachowy cena sklep
  • Olej Kokosowy BIO bezzapachowy cena sklep
  • Olej Kokosowy BIO bezzapachowy cena sklep

Olej Kokosowy BIO bezzapachowy

Pojemność (ml) Cena (netto) Dodaj do koszyka
900 22,40 zł
add_circle Dodaj do koszyka
200 6,70 zł
add_circle Dodaj do koszyka
3000 66,80 zł
add_circle Dodaj do koszyka
3000 65,00 zł
add_circle Dodaj do koszyka
900 21,90 zł
add_circle Dodaj do koszyka
200 6,50 zł
add_circle Dodaj do koszyka

Palmy kokosowe rosną w Południowo – Wschodniej Azji oraz północno – zachodniej części Ameryki Południowej. Olej stosuje się głównie w kuchni do smażenia, gotowania oraz pieczenia bez przeniesienia smaku i zapachu kokosa na potrawy czy wypieki. Dzięki zawartym nasyconym kwasom tłuszczowym, olej jest odporny na wysokie temperatury oraz utlenianie. Posiada wiele właściwości, które mają pozytywny wpływ na organizm. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe zawarte w oleju kokosowym są wykorzystywane w organizmie jako źródło energii, podobnie jak węglowodany, lecz w przeciwieństwie do nich nie podnoszą poziomu insuliny oraz cukru we krwi. Kwas laurynowy zawarty w kwasie tłuszczowym, działa między innymi pozytywnie na enzym 5-alfa reduktazy, który odpowiada za przerost prostaty oraz łysienie typu męskiego. Kwas kaprylowy i laurynowy mają działanie antybakteryjne, antygrzybiczne oraz antyalergiczne. Olej kokosowy świetnie nadaje się również jako kosmetyk, może być stosowany jako balsam do ciała, maseczka na włosy, krem chroniący przed promieniami UV oraz do utrzymania zdrowych zębów. Dzięki właściwościom antybakteryjnym, nadaje się również do cery trądzikowej. Warto dodać, że według dotychczasowych badań nie ma żadnych przeciwwskazań co do stosowania/spożywania oleju kokosowego dla jakiejkolwiek grupy ludzi.
*zapach kokosa oraz jego smak został oddzielony od oleju za pomocą pary wodnej, bez użycia zbędnych substancji chemicznych, jak robi się to w przypadku olejów bezzapachowych, które są przez to tańsze, ponieważ proces jest o wiele mniej kosztowny. natomiast zostaje w produkcie końcowym chemia użyta w procesie. Chociażby z tego względu polecamy szukać olei zwłaszcza bezzapachowych ze znaczkiem Bio.

 

Olej wegetariański idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się i nie jełczeje.

Nie zastosowano procesu uwodornienia, naturalny, niebielony, organiczny.

Proces rafinacji został przeprowadzony za pomocą pary wodnej.

 

Zawartość kwasów tłuszczowych     w 100g produktu: 
kwas kapronowy: 0 - 0,7 %
kwas kaprylowy: 4,6 - 10 %
kwas kaprynowy: 5 - 8 %
kwas laurynowy: 45,1 - 53,2 %
kwas mirystynowy: 16,8 - 21 %
kwas palmitynowy: 7,5 - 10,2 %
kwas margarynowy: 0 %
kwas stearynowy: 2 - 4 %
kwas oleinowy: 5 - 10 %
kwas linolowy: 1 - 2,5 %
kwas linolenowy: 0 - 0,2 %
kwas arachidowy: 0 - 0,2 %
kwas behanowy: 0 %
kwas erukowy: 0 %
kwas lignocerowy: 0 %
kwas nerwonowy: 0 %


 
Przechowywać chroniąc przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Olej rozpuszcza się w temperaturze powyżej 25C.

Kraj pochodzenia; Filipiny



85397 200ML

Specyficzne kody

ean13
5907377285397

Komentarze

Napisz swoją opinię

Olej Kokosowy BIO bezzapachowy

BIO OLEJ KOKOSOWY BEZZAPACHOWY.

Składniki: 100 % Bio olej ze świeżych orzechów kokosowych (Cocos nucifera).

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

*Zapach z oleju kokosowego został wytrącony za pomocą pary wodnej.

Napisz swoją opinię

Powiązane Produkty