

Pojemność (gram) | Cena (netto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|
Skrobia, białka i tłuszcze rozkładane są na związki stanowiące źródło energii i substraty dla nowo syntetyzowanych substancji. Kiełki kozieradki są bogate w witaminy: A, B, C, E, H. Zawierają też duże ilości minerałów: wapń, żelazo, siarka, magnez, potas, cynk oraz selen, jak również mikroelementy. Zawarte w skiełkowanym ziarnie witaminy są bardzo dobrze przyswajalne.
Skład: 100 % kozieradka (Trigonella foenum-graecum), nasiona do kiełkowania.
Sposób hodowli: nasiona należy moczyć przez 4-6 godzin następnie wypłukać, włożyć do kiełkownicy. Przelewać wodą dwa razy dziennie. Kiełki po 3-4 dniach nadają się do spożycia.
Sposób zużycia: stosować do wysiewu.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.