Rukola nasiona do kiełkowania
  • Rukola nasiona do kiełkowania

Rukola nasiona do kiełkowania

Pojemność (gram) Cena (netto) Dodaj do koszyka
200 10,90 zł
add_circle Dodaj do koszyka
200 10,50 zł
add_circle Dodaj do koszyka

Kiełki są bogate w witaminy: A, B, C, E, H. Zawierają też minerały: wapń, żelazo, siarka, magnez, potas, cynk, selen, jak również mikroelementy.

 

Skład: 100 % rukola, nasiona do kiełkowania.

 

Sposób hodowli: nasiona należy moczyć przez 4-6 godzin następnie wypłukać, włożyć do kiełkownicy. Przelewać wodą dwa razy dziennie. Kiełki po 3-4 dniach nadają się do spożycia.

 

Sposób zużycia: stosować do wysiewu.

 

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

05146 200G

Specyficzne kody

ean13
5902096505146

Komentarze

Napisz swoją opinię

Rukola nasiona do kiełkowania

Najbardziej dynamicznym stadium wzrostu rukoli jest kiełkowanie. Podczas tego procesu substancje zapasowe, również te zgromadzone w nasionach są rozkładane do związków o łatwej przyswajalności. Podczas kiełkowania syntetyzowane są także witaminy, a cukry, białka i tłuszcze rozkładane są na związki stanowiące źródło energii i substraty dla nowo syntetyzowanych substancji.

Napisz swoją opinię

Powiązane Produkty