

Pojemność (gram) | Cena (netto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|
Najbardziej intensywnym stadium rozwoju buraka jest kiełkowanie. Wtedy to związki zgromadzone w nasionach są rozkładane na związki, które łatwo są wchłaniane ze światła przewodu pokarmowego. W tym okresie uaktywniają się także enzymy i syntetyzowane są witaminy.
Kiełki buraka są bogate w witaminy: A, B, C, E, H. Zawierają też znaczne ilości minerałów: wapń, żelazo, potas, siarka, magnez, cynk, selen, jak również mikroelementy.
Skład: 100 % burak (Beta vulgaris), nasiona do kiełkowania.
Sposób hodowli: nasiona należy umieścić w ziemi i regularnie podlewać.
Uwaga: nasiona mogą nie wykiełkować w kiełkownicy itp.
Sposób zużycia: stosować do wysiewu.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.