

Pojemność (gram) | Cena (netto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|
Najistotniejszą grupą związków prozdrowotnych zawartych w owocach żurawiny są polifenole: flawonoidy, kwasy fenolowe oraz stilibeny. Dzięki tym składnikom możemy zabezpieczać się przed niekorzystnym oddziaływaniem wolnych rodników i reaktywnych form tlenu, wykorzystując ich aktywność przeciwutleniającą.
Składniki: 100 % żurawina owoce mielone.
Propozycja spożycia: idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju deserów. Możemy wzbogacić nią smak domowego ciasta, ciasteczek, galaretek, owsianek, musli, sałatek owocowych itp.
Uwagi i zalecenia: utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga stosowania zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Polska.