

Pojemność (gram) | Cena (netto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|
Nie zawiera fruktozy, dzięki czemu bakterie w jamie ustnej nie mają pożywki, więc nie mają jak się rozwijać, zawiera ponad 40% mniej kalorii od zwykłego cukru. Jest pożywką dla pozytywnych bakterii układu pokarmowego i może wpłynąć na zwiększenie produkcji kolagenu. Wyglądem przypomina zwykły cukier buraczany, w smaku jest również bardzo zbliżony.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS *: |
Wartość energetyczna: | 1000 kJ / 240 kcal | 11,95 % |
Tłuszcz: | 0 g | 0 % |
Węglowodany: | 99 g | 38,08 % |
- w tym cukry: | < 0,5 g | < 0,56 % |
Alkohole wielowodorotlenowe: | 99 g | - |
Białko: | 0 g | 0 % |
Sól: | 0 g | 0 % |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: jak tradycyjne substancje słodzące.
Kraj pochodzenia: Finlandia