

Pojemność (gram) | Cena (netto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|
Lapacho to drzewo, które występuje w lasach Ameryki Południowej. Jego kora była stosowana do leczenia przeróżnych chorób i dolegliwości przez zamieszkujących te obszary Indian.
Badania potwierdzają wiele z przypisywanych korze lapacho przez medycynę naturalną właściwości, w tym działanie antybakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Skutecznie zwalcza pasożyty i wspomaga trawienie. Pomaga także w skutecznym oczyszczaniu organizmu ze szkodliwych składników wspomagając tym samym pracę wątroby. Koralapacho wspomaga także działanie układu odpornościowego oraz krwionośnego, jest również naturalnym przeciwutleniaczem.
Zawiera wiele niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu pierwiastków jak żelazo, wapń, mangan i magnez.
Składniki: 100% Lapacho (Tabebuia impetiginosa) kora pocięta.
Propozycja spożycia: Aby przygotować wywar z lapacho należy wsypać do wrzątku jedną łyżkę kory na każde 200 ml wody i gotować przez 10-15minut. Następnie odcedzić. Pić dwie szklanki dziennie.
Przeciwwskazania: Lapacho nie powinno być stosowane przez kobiety w ciąży i karmiące piersią oraz przez osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe. W początkowej fazie przyjmowania mogą wystąpić nudności i bóle brzucha, które z czasem powinny ustąpić. Jeżeli po paru dniach nie ustąpią należy zaprzestać stosowania.