

Pojemność (gram) | Cena (netto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|
Składniki: 100 % pasta z owoców daktylowych (Phoenix dactylifera), odmiana sayer.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 1223 kJ / 289 kcal | 14,5 % |
Tłuszcz: | 0,4 g | 0,57 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,1 g | 0,5 % |
Węglowodany: | 65 g | 25 % |
- w tym cukry: | 65 g | 72,22 % |
Białko: | 2 g | 4 % |
Sól: | 0,09 g | 1,5 % |
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: pastę daktylową można używać jako smarowidło, dodatek do deserów, kremów, wypieków itp.