

Pojemność (gram) | Cena (netto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|
W siarze bydlęcej zawarte jest wiele naturalnych związków takich jak: hormony, poliamidy, enzymy, pochodne aminokwasów i kwasów nukleinowych oraz innych. Produkt zawiera również substancje bakteriostatyczne w tym: laktoperoksydazę, lakteniny, laktoferynę i lizozym. Produkt zawiera również regulatory odporności jak immunoglobuliny, bogate w prolinę, polipetydy (PRP), interleukiny, leukocyty i interferonγ. W skład Colostrum wchodzą także, łatwo przyswajalne witaminy oraz związki mineralne. Jest odpowiednie zarówno dla dzieci po pierwszym roku zycia, dorosłych, dla sportowców oraz osób w czasie rekonwalescencji.
Bio Colostrum pobierane od krów pochodzących z Niemiec oraz Austrii z pierwszego oraz drugiego dojenia. Siara jest podawana cielakom, tak by uzyskały niezbędne składniki w ilości zapewniającej im wzrost, odporność etc. tak by żadne ciele nie ucierpiało. Krowy żyją w komfortowych warunkach przez co są szczęśliwe i dają świetnej jakości colostrum, które sprowadzamy specjalnie dla Państwa.
Składniki: 100 % Bio colostrum liofilizowane.
Produkt został odtłuszczony oraz poddany sterylnej filtracji / mikrofiltracji.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Sposób spożycia: 1 łyżeczkę proszku wymieszać w szklance wody. Stosować rano i wieczorem.
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest
zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie stosować u dzieci poniżej 3 roku życia. Nie stosować u osób z nietolerancją na mleko krowie.
Aminokwasy (mg/g)* :
Alanina | 8,0 - 9,0 |
Arginina | 7,0 - 8,0 |
Kwas asparginowy | 3,0 - 4,0 |
ß-Alanina | 0,2 - 0,5 |
Kwas ß-aminoizomasłowy | 1,2 - 1,5 |
Cytrulina | 1,2 - 1,6 |
Cystyna | 0,2 - 0,4 |
Glutamina | 9,0 - 10,0 |
Kwas glutaminowy | 40 - 55 |
Glicyna | 6,0 - 7,0 |
Histydyna | 1,5 - 2,5 |
Izoleucyna | 6,0 - 7,0 |
Leucyna | 12 - 13 |
Lizyna | 10 - 11 |
Metionina | 1,2 - 1,8 |
Ornityna | 0,6 - 1,1 |
Fenyloalanina | 6,5 - 7 |
Etanoloamina | 30 - 35 |
Fosfoseryna | 10 - 15 |
Prolina | 7 - 12 |
Seryna | 5 - 8 |
Tauryna | 120 - 240 |
Treonina | 3,5 - 5,0 |
Tryptofan | 8 - 12 |
Tyrozyna |
3,5 - 5,5 |
Walina | 12- 16 |
Witaminy (µg/100g) :
Witamina A | 140 |
Tiamina (wit. B1) | 160 |
Ryboflawina (wit. B2) | 1300 |
Pirydoksyna (wit. B6) | 130 |
Kobalamina (wit. B12) | 1090 |
Kwas foliowy | 60 - 70 |
Witamina C | 3100 - 3300 |
Cholekalcyferol (D3) | 3,1 - 3,5 |
Tokoferol (wit. E) | 60 |
Ubichinon (Q10) | 50-80 |
Minerały (mg/g)* :
Sód | 0,33 |
Potas | 0,98 |
Wapno | 1,78 |
Magnez | 0,23 |
Żelazo | 0,001 |
Miedź | 0,0001 |
Cynk | 0,011 |
Chrom | 0,0002 |
Kwas fosforowy | 1,79 |
Selen | 0,00002 |
Wartości odżywcze w 100g :
Tłuszcz | < 2.5 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | < 1.5 g |
Węglowodany | 2.5 - 7.5 g |
Cukry | 2.5 - 7.5 g |
Białka | 80 - 90 g |
Sól | 0.1 - 1,4 g |
Laktoza | 0.5 - 4.0 g |
IgG (immunoglobuliny) | 30 - 40 g |